26 januari 2022

Waarom je een lichtkoepel moet aanschaffen voor je kantoorruimte

1 min read
Lichtkoepel

Een kantoor kan soms veel effectiever ingericht worden. Wist je dat er tenminste bij de helft van de kantoren nog genoeg maatregelen te treffen zijn die het comfort en de efficiëntie kunnen verbeteren? Een lichtkoepel kan bijvoorbeeld de oplossing zijn voor veel problemen in je kantoor.

Lichtkoepel

Een lichtkoepel zorgt onder andere voor:

  • meer natuurlijk licht
  • ventilatie
  • een lagere energierekening

Het plaatsen van een lichtkoepel heeft dus veel voordelen, zelfs ten opzichte van traditionele ramen.

Waarom een lichtkoepel? 

Het is goed om te onthouden dat lichtkoepels in eerste instantie eigenlijk zijn bedacht als alternatief op ramen. Natuurlijk doen ramen ook alle bovenstaande punten maar je moet er wel plek voor hebben op je muur. Dat is niet altijd het geval, bijvoorbeeld als het gaat om een zolder. Daar heb je vaak meer dak dan muur en soms is dat dak ook nog plat. Daar kun je geen normale ramen in plaatsen maar wel lichtkoepels.

Lichtkoepel

Meer zonlicht

Een lichtkoepel vangt vaak veel meer licht dan een raam omdat de zon nu eenmaal niet de hele dag op een kant van een gebouw schijnt maar natuurlijk wel het grootste deel van de dag op de bovenkant. Je krijgt dus veel meer natuurlijk licht binnen. Uit onderzoek blijkt dat mensen veel sneller en beter werken als ze veel natuurlijk licht om zich heen hebben. Je kunt natuurlijk altijd meerdere lichtkoepels plaatsen maar een grote koepel kan bovendien dienen als brand route. In een kantoor is het heel handig als je meerdere brand routes hebt.