25 januari 2022

Reserveringssysteem vergaderruimte

2 min read

Vergaderruimten, huddle rooms en pods worden steeds populairder op de werkplek, zo erg zelfs dat je er soms geen toegang toe krijgt. In sommige gevallen dacht je misschien dat je een vergaderruimte had gereserveerd, maar wanneer je deze gaat gebruiken, is er al iemand anders aanwezig.

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het hebben van een reserveringssysteem vergaderruimte. Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste voordelen van een reserveringssysteem naar voren gebracht.

Beheer kamerbezetting

Een goed reserveringssysteem vergaderruimte zal automatisch detecteren en voorkomen dat gebruikers kamers boeken die al vergaderen. Deze preventieve methode van detectie en preventie elimineert het grootste deel van het productiviteitsprobleem op het gebied van kantoorproductiviteit, namelijk het zoeken naar een lege kamer.

Met behulp van rapportage van vergaderruimten kunt je gegevens verkrijgen over hoe vaak uw 12 persoons boardroom door slechts 4 personen wordt gebruikt. Hierdoor krijgt je een beter inzicht in de ruimte die nodig is om aan de eisen van uw bedrijf te voldoen en kunt je weloverwogen beslissingen nemen over de grootte van uw vergaderruimte.

Gebruik van vergaderruimte

Uit enquêtes is gebleken dat de vergaderruimten maar ongeveer een derde van de tijd wennen. Dit betekent dat er op een gemiddelde werkdag van 8 uur meer dan vijf uur aan vergaderruimten verloren gaan.

Wanneer de juiste controles en een gestructureerd gebruiksbeleid worden geïmplementeerd, kan het gebruik van kamers verbeteren. Een reserveringssysteem vergaderruimte dat inzicht geeft in het gebruik van kamers en de patronen van boekingen en annuleringen, kan het management helpen hun kantoor beter te begrijpen en de kantoorruimte te plannen voor meer efficiëntie.

Meerdere boekingsmethoden

Door te kiezen voor een reserveringssysteem vergaderruimte dat verschillende mogelijkheden biedt om te boeken, kan het proces van het vinden en reserveren van een kamer nog eenvoudiger worden. Van een webgebaseerde interface die toegankelijk is via elke browser tot een mobiele applicatie of een aan de muur gemonteerd kamerweergavepaneel kan personeel dat altijd onderweg is, kamers kunnen vinden en reserveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *