26 januari 2022

Knie problemen

2 min read

Bekijk wat je tegen knie problemen kan doen op de site knie-pijn.nl. Klachten met de knie komen veelvuldig voor, en soms is de oorzaak verklaarbaar. Bijvoorbeeld een bouwvakker die veel grondwerk heeft gehad en door verdraaien pijnklachten heeft. Een timmerman die plinten aangebracht heeft en veel op de knieën gezeten heeft. Maar ook door sport, het veelvuldig overstrekken van de knie tijdens het voetballen en schokken als gevolg door hardlopen. Soms zijn de oorzaken minder duidelijk, het lijkt als of de klachten in de knie vanzelf zijn gekomen. In alle gevallen is er veel tegen te doen, en fysiotherapie kan veel oplossen.

Het gezegde, rust roest, is meestal waar

Vroeger moest je bij knie problemen de knie ontzien. De patiënt moest dan wekenlang blijven zitten met tegenover zich een eetkamerstoel met daarop een hoofdkussen. Het been met de pijnlijke knie lag dan op de eetkamerstoel. Dat was ook nog in een tijd dat iedereen stevig rookte, tijdens de rust vernauwden dan nog extra de bloedvaten. Na die rust in beweging komen was dan erg pijnlijk. Gelukkig hebben fysiotherapeuten betere methoden om knie problemen op te lossen. Middels een bewegingsprogramma of op andere manieren kunnen zij snel de klachten verminderen of zelfs volledig verhelpen. Het oude gezegde, rust roest, is waar.

Hoeveel oorzaken zijn er voor problemen met de knie?

Wat er fout kan zitten in de knie, kan veel zijn. De diagnose stellen is dan ook een vak, een knie heeft kruisbanden, binnenbanden, meniscussen, en al wat meer wat op kan gaan spelen. Een knie kan ook op slot raken, dan kun je het been niet meer volledig strekken. Het kan voorkomen dat een fysiotherapeut niet verder komt en dat er eerst een MRI scan of kijkoperatie moet komen om te bezien wat er echt aan de hand is. De knie is een complex gewricht waar veel inzit. Soms moet fysiotherapeut stoppen, dan is er artrose en is een kunstknie nog de enige oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *