25 januari 2022

De voor -en nadelen van een modulaire woning

2 min read

Wat is een huis bouwen prefab?

Meestal wordt een huis bouwen prefab naar de site van variahuis in een fabriek gebouwd. Elke sectie (binnen en buitenmuren, dakconstructies, vloeren) wordt afzonderlijk gebouwd voordat deze naar de locatie wordt verzonden voor de uiteindelijke montage. De bouw wordt dus niet belemmerd door weersinvloeden. Of het nu buiten regent of sneeuwt, mensen in de fabriek werken gewoon door. Ze worden ook wel “prefab woningen” genoemd.

Is het huis bouwen prefab goedkoper dan een traditionele bouw?

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de prijs van een nieuwe woning, waaronder de grond, de materialen, de grootte en de afwerking. Daarnaast blijven de kosten om het huis aan te sluiten op nutsvoorzieningen, waaronder elektriciteit, riolering, gemeentelijk water, enz.
Huis bouwen prefab naar de site van variahuis gebouwen hebben wel echter enkele voordelen:

  • De kosten van modulaire huizen versus het traditioneel bouwen van een huis kunnen maar liefst 15% goedkoper zijn door besparing op kosten, materiaal en mankracht.
  • Er zijn minder vertragingen door weersomstandigheden, beschikbaarheid van transacties en te late levering van materialen.
  • De bouwtijd ligt lager eb er is minder materiaalverspilling
  • De verschillende componenten worden geproduceerd onder nauw toezicht. Dus de kwaliteit van een huis bouwen prefab is goed!

In caso of sleutel op de deur

Deze twee begrippen worden bij huis bouwen prefab vaak gebruikt. Een woning in caso is wordt in principe wind-en waterdicht. De koper is zelf verantwoordelijk voor vloeren, keuken, badkamer, binnendeuren…
Sleutel op de deur is all inn: Hier is vaak de betegeling, het sanitair en het verven afgewerkt.
Tussen beide formules is nog veel ruimte om met de bouwheer f te spreken

Informeren is leren

Een huis bouwen is wellicht één van de belangrijkste projecten uit je leven. Neem dus de tijd om te informeren en een financieel plan uit te bouwen. Dit is even belangrijk als de bouw zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *