26 januari 2022

De aanplanting van bomen

2 min read

Steeds meer mensen belissen om een boom te planten in hun tuin, tegenwoordig gaat het daarbij niet meer alleen om eiken of sparren maar worden er steeds meer exotische en bijzondere bomen geplant. Deze bomen worden gezien als aantrekkelijk door hun uitstraling maar ook door hun vormen en kleuren. Op het moment is vooral de vijgenboom ontzettend in trek bij grote groepen mensen, voornamelijk door zijn kleur en natuurlijk de vijgen. Deze boom is op het moment niet meer overal verkrijgbaar door de grote vraag maar de verwachting is dat deze boom ook de komende jaren nog erg in trek zal blijven.

Eetbare bomen

Niet alleen de uitstraling van de boom is belangrijk ook wat eraan groeit is tegenwoordig heel belangrijk voor veel geintereseerde klanten. Zo worden er op dit moment heel veel eetbare bomen geplant in Nederland. Voornamelijk de vijgenboom wordt op dit moment in veel Nederlandse tuintjes geplant. Ook andere eetbare bomen worden graag geplant in de Nederlandse tuinen ook omdat ze vaak makkelijk te planten zijn, de meeste eetbare bomen worden tevens ook niet erg groot wat ze uitermate geschikt maakt voor de kleinere tuintjes. Ook leveren eetbare bomen een hoop plezier op voor de kleineren onder ons, fruit eten van hun eigen boom levert ze vaak veel vreuge op.

Mindere verkoop ouderwetse bomen

De stijgende verkoop van eetbare bomen zorgt er ook voor dat de zogenaamde ouderwetse bomen nog maar weinig verkocht worden. Veel mensen zien deze bomen als saai en ze zouden hun tuintjes verpesten volgens velen. De bomen worden vaak erg groot maar hebben daarentegen vaak weinig te bieden, ze groeien langzaam hebben geen mooie bladeren en staan vaak ook niet mooi in de meeste tuinen. Dit is een van de redenen dat deze minder verkocht worden, terwijl ze de laatste jaren flink in prijs gedaald zijn. De verwachting is wel dat deze bomen ooit weer in trek zullen komen, niet enkel omdat ze een belangrijke rol vertolken in de aanpak van de klimaatproblemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *