26 januari 2022

Cursus PDB

2 min read

De cursus PDB is de aanduiding voor de populaire opleiding PDB. PDB is de afkorting van Praktijkdiploma Boekhouden. In de cursus PDB leer je alle ins en outs die nodig zijn om de financiële en bedrijfseconomische kant van een organisatie te runnen. Dat klinkt misschien wat vaag, maar het komt er op neer, dat je na afloop van de cursus PDB zelfstandig kunt berekenen wat de kostprijs van producten moet zijn, voor welke prijzen de producten moeten worden verkocht en wat de winst is. Daarnaast leer je alles over financieringen en over het opzetten van een bedrijfsadministratie.

Op weg naar een goede toekomst

Als je dat leest lijkt het alsof je tijdens de cursus PDB erg veel informatie te verwerken krijgt. In de praktijk valt dat wel mee. De lessen zijn goed gestructureerd en duidelijk opgezet. Theorie en praktijk worden goed afgewisseld. Als er iets niet duidelijk is, kun je aan de trainers altijd om extra begeleiding vragen. In de laatste periode van de cursus van 28 weken wordt veel aandacht besteed aan het halen van het diploma. Examens worden geoefend, zodat je precies weet met welk soort vragen je wordt geconfronteerd.

Fabius Opleidingen

De cursus PDB is één van de vele administratieve MBO cursussen, die door Fabius Opleidingen worden aangeboden. De cursus PDB duurt 28 weken en bestaat uit één klassikale bijeenkomst van een dagdeel in de week. Om de cursisten voldoende aandacht te kunnen geven zijn er kleine klassen. Daarnaast moet je rekening houden met huiswerk, waar je ook een dagdeel per week aan moet besteden. De lessen worden naar keuze in de ochtend en de avond gegeven, zodat je de cursus naast een baan kunt volgen. Om de reistijd naar de leslocatie te beperken wordt de cursus in meer dan 50 leslocaties in Nederland aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *