25 januari 2022

Bovenaan bij Google

2 min read

Ben jij op zoek naar zoekmachine optimalisatie? Als je dat opzoekt op een zoekmachine, krijg je bepaalde resultaten bovenaan. Het gaat dus om bepaalde websites die hoog scoren om jou de content te geven waar je naar op zoek bent. Maar hoe wordt er gefilterd over de vele soorten zoekresultaten die er zijn? Er moet immers een bepaalde ordening worden aangebracht waardoor bepaalde websites hoger scoren dan andere websites. Dit heet zoekmachine optimalisatie.

Inspelen op het publiek

Zoekmachine optimalisatie is niet alleen iets feitelijks van de zoekmachines, maar het is ook iets waar je als ondernemer of eigenaar van een website zelf gebruik van kan maken en profijt van kan hebben. Zo kan je hoger scoren in de zoekresultaten door bepaalde trefwoorden die gerelateerd zijn aan het onderwerp waar jij je mee bezig houdt, heel vaak gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je automatisch hoger gaat staan in de zoekresultaten. Zo kan je hier dus een voordeel mee behalen ten opzichte van je concurrenten. Doen dus!

Alternatief voor adverteren

Op deze manier kan je zoekmachine optimalisatie dus zien als een alternatief voor adverteren. Dit klinkt velen dan mooi in de oren, omdat adverteren vaak veel geld kost. Echter, via zoekmachine optimalisatie hoger in de rankings komen kost ook geld. Je moet immers wel teksten en webpagina’s hebben waar die trefwoorden in voorkomen, anders werkt het niet. Deze kan je zelf gaan schrijven om geld te besparen, maar dit kost weer veel tijd. En als jij al eigenaar bent van een bepaald bedrijf dat publiciteit nodig heeft, dan heb je waarschijnlijk andere bedrijfsgerelateerde dingen te doen die je liever doet dan teksten schrijven. Daarvoor zijn er mensen die je kan inhuren om de teksten met trefwoorden voor jou of jouw bedrijf te schrijven. Uiteindelijk kost dit wellicht even veel als reclame, afhankelijk van wie je inschakelt om je teksten te schrijven. Studenten zijn vaak erg goedkoop en welwillend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *