25 januari 2022

Blijf op de hoogte van de laatste online marketing trends

2 min read

Als ondernemer is het niet makkelijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends op het gebied van online marketing. Maar ook als online marketeer kan je niet op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op het gebied van alle online marketing kanalen. Want, er is zo veel te beleven, ontdekken en te verkennen. Dit zorgt er voor dat je soms een bepaalde focus hebt. De ene online marketeer is gespecialiseerd in SEO waar de ander dat is voor bijvoorbeeld SEA of Social Advertising. Hierdoor ben je op dat vlak vaak goed op de hoogte. Maar hoe blijf je dan wel op de hoogte van alles?

Nieuwssites

Er zijn veel bekende websites als Search Engine Journal waar je iedere dag weer een nieuwe blog over alle online marketing kanalen kan vinden. Hierdoor raak je eigenlijk nooit uitgelezen. Daarnaast zijn dit vaak blogs van gerenommeerde personen binnen de online marketing. Door deze blogs iedere dag te lezen zorg jij ervoor dat je echt up-to-date bent.

Bezoek events

Ieder jaar zijn er events waar jij als online marketeer blij van wordt. Je krijgt daar namelijk vaak informatie over de best cases, case studies maar ook over de toekomst. Al blijft de toekomst vaak giswerk. Maar daar heb je vaak te maken met een online marketing spreker waar je graag naar uitkijkt. Vaak is dat iemand binnen jouw vakgebied die jou toch net even wat scherper krijgt of laat nadenken over zaken waar je nog niet eerder over had nagedacht. Dit zorgt er vaak voor dat je met frisse zin weer aan de slag gaat binnen jouw team en met nieuwe ideeën kan komen. Heb jij wel eens goede ideeën gekregen dankzij een of meerdere sprekers op een event waar je bent geweest? Laat het ons weten!